Creați-vă propria plimbare cu GPSMYCITY pentru a explora orașul, pornind de la hotelul dvs. sau într-un loc la alegere. Ulterior, plimbarea personalizată poate fi salvată pe telefonul mobil sau pe tabletă.

Timp liber

1

Plimbări în Piața Sfatului

La doar 1 minut de la ieșirea din curtea Annapolis , Piața Sfatului e locul ideal de unde pornește vizita ta în Brașov. Încercuită de cafenele și localuri cât mai diverse, Piata sfatului este in continuare centrul principalelor activitati si evenimente ale orasului. In centrul pietei se afla cladirea simbol a orasului: Casa Sfatului. Aceasta reprezinta cel mai important monument al Brasovului, cladire construita inca din secolul XIII ce a trecut prin nenumarate modificari iar incepand cu anul 1950, vechea primarie a devenit un muzeu foarte apreciat si vizitat pana in zilele noastre.
2

Vizitați Biserica Neagră

Nu este îndeajuns priveliștea din camerele Annapolis, Biserica Neagră este cu siguranță cel mai cunoscut obiectiv turistic din Brașov și cea mai reprezentativă biserică cu arhitectură gotică din România. program și bilete http://www.honterusgemeinde.ro/ro/vizitare/
3

Străduțele vechi din centru istoric

A fost cunocuta in vremurile vechi si ca “Ulita caldararilor”, datorita membrilor breslei ce erau grupati pe la portile caselor. Casele cu ziduri masive si obloane de lemn sau tabla, aveau un rol de aparare in cazul patrunderii inamiciilor in interiorul zidurilor cetatii. Azi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din depresiunea Brasovului, oferind turistilor atat rasfatul celor mai selecte mancaruri, cat si “o calatorie in timp”.
4

Parada Junilor Brașovului

Tradiție, istorie , eveniment tradițional unic; Cel mai cunoscut eveniment tradițional al Junilor, "Coborârea în Cetate" este o manifestare fastuoasă cu elemente de mit ce are loc în fiecare an în prima duminică de după Paște. Dacă plănuiți un concediu la munte, nu ratați cea mai veselă și plină de culoare sărbătoare, Parada Junilor.
4

Prima Școală Românească

Situată în interiorul curții Bisericii ortodoxe Sfântul Nicolae, din cartierul Șcheii Brasovlui, școala a deschis prima dată ușa eleviilor în anul 1583. Clădirea de azi datează din anul 1760 și este declarată monument istoric, azi funcționând că muzeu sub conducerea filologului Vasile Oltean.
4

Strada Sforii

Situată între stradă Cerbului și strada Poarta Șcheii, existența ei datează din secolul al XVII-lea și a apărut că un simplu coridor pentru a ușura intervenția pompieriilor. Azi este a 3-a cea mai îngustă stradă din Europa, având o lățime între 1.11 și 1.35 metri și o lungime de 80 de metri fiind un exemplu concret a tendințelor de urbanizare a Brașovului medieval.
4

Cetățuia de pe Straja

A fost un important punct de apărare, inițial a avut doar in singur turn de veghe, dezvoltându-se ulterior cu un bastion de lemn cu încă 4 turnuri. La un sfert de veac mai târziu au fost construite zidurile de piatră și au fost săpate șanțuri.
4

Aleea “După Ziduri”

În spatele clădirii RC ANNAPOLIS, stă încă în picioare o secțiune a zidurilor de apărare a vechii cetăți a Brașovului. O zonă împietrită în timp care adăpostește două dintre cele mai cunoscute și impunătoare turnuri, Turnul Alb și Turnul Negru. Tot aici erau cândva amenajate Țarcul Măcelarilor și Țarcul Curelarilor fiecare fiind ocupate de câte o breaslă, loc în care își desfășurau activitatea.
5

Ski în Poiana Brașov

Oferim transfer către binecunoscutele pârtii din Poiana Brașov, cea mai cunoscută stațiune de ski din România. Pentru echipamentele de ski sau snowboard oferim o cameră de depozitare, iar pentru cei care sunt începători, colaborăm cu instructori de ski/snowboard ce vă oferă inclusiv echipamentul necesar.
6

Trekking în Munții Bucegi

Dacă ești pregătit pentru o zi de drumeție prin munții Bucegi, îți asigurăm cele mai bune recomandări.
7

Mountain Biking în Munții Bugegi

Mountain biking-ul este unul dintre cele mai iubite și tehnice sporturi de munte, scrie-ne și te putem ajuta pentru a-ți forma traseul și îți putem da cele mai bune sfaturi pentru o exursie cu bicicleta.
8

Pietrele lui Solomon

Situată într-un spledid amfiteatru natural, acest loc este foarte cunoscut atât Brașovenilor pentru petrecerea timpului liber, cât și turiștilor pentru peisajul pe cât de sălbatic pe atât de frumos. Turiștii pot ajunge foarte ușor în acest loc fie cu transportul în comun, fie cu mașină personală, zona fiind apreciată de alpiniști pentru escaladă sau pentru traseele către Poiana Brașov, dar și pentru câteva obiective turistice de interes din zona.
9

Rezervația de urși, Zărnești

Cu o întindere de peste 70 hectare de pădure, acest loc cu cele mai frumoase exemplare de urși care trăiesc liniștiți, este prima rezervație naturală pentru urșii captivi din România. Recomandăm vizitele la sanctuarul de urși din Zărnești pentru că se pot transforma în aventuri de neuitat.
10

Centrul de echitație Panicel

La doar 13 km de Bașov, locul merită atât pentru priveliștea superbă asupra Munților Bucegi, momentele petrecute în aer liber, dar mai ales pentru profesioniștii aleși pentru prima ta lecție de echitație.
11

Dino park Râșnov

Parc de recreație și un muzeu în aer liber, locul este preferat nu doar de copii.
12

Parc Aventură Brașov

Trasee de diferite grade de dificultate, cea mai bună metodă de a-ți petrece weekend-ul.
12

Plimbare pe sub Tâmpa

Numit și orașul de la poalele Tâmpei, Brașovul îți oferă un peisaj inedit prin parcul de sub Vârful Tâmpa. Aleea reprezintă un spațiu iubit atât de localnici cât și pentru turiștii ce își doresc o plimbare in aer liber. Pentru a beneficia de o vedere deasupra orașului, aveți de ales între cele trei trasee până în vârf sau telecabina cu program între 9:00 si 17:00 in funcție de starea vremii.
12

Vara în Poiana Brașov

Poiana Brașov, cea mai cunoscută stațiune pentru iubitorii de sporturile de iarnă, a început să devină din ce în ce mai cautată de turiști în perioada verii, pentru drumetii montane, mountain biking, echitație, minigolf. Dacă nu sunteți sportivi pe cursiere sau aventurieri pe down hill, vă putem ajuta să închiriați biciclete pentru plimbari prin parcul natural.