Iarna, de la fereastră

Bine ai venit la Brașov! Este iarnă și ne place tare când avem zăpadă. Te invităm la o tură prin locuri de bulgărit, săniuș și schi. Unele sunt chiar în centru vechi, altele prin Șchei, și altele în Poiana. Ai de unde alege. Iar dacă nu ești echipat cum se cuvine, hai să-ți recomandăm 2, 3 magazine de profil, ca să te bucuri la maxim de iarnă, indiferent de temperatură.

Să începem cu echiparea. Dacă vrei să te miști repede și eficient, avem chiar în Centrul vechi, lângă Residence Central Annapolis câteva magazine de articole sportive, de unde îți pot completa ținuta pentru zăpadă. Sport Virus este un magazin aflat la 2 pași de hotel, unde poți găsi produse Millet, Jack Wolfskin, Devold, Fjallraven, Alpina. Au și reduceri de până la 30% la mai multe produse. Dacă mergi spre Piața Sfatului, tot la 2 pași de noi, este magazinul oficial S-KARP, primul brand românesc de încălțăminte sportivă și de munte, acreditat și licențiat de către liderul mondial producător al tălpilor VIBRAM. Apoi, pe strada Republicii avem 3 magazine: Columbia, The North Face și Himalaya. Ofertele speciale și reducerile încep de la 50%. Merită să încerci ceva nou sezonul acesta.

Acum să-ți spunem și unde să te duci să încerci echipamentul nou. Dacă vrei săniuș, avem mai multe variante. Clar că orice deal mai serios poate deveni cel mai vesle derdeluș. Cea mai apropiată opțiune este în Livada Poștei: parcul din spatele Bibliotecii Județene poate fi derdelușul ideal, dacă nu ai pretenții prea mari. Dacă vrei ceva mai interesant, poți să urci pe Drumul vechi, ori din Livada Poștei, cu autobuzul 20 până în Poiana Mică, ori pe jos, din Șchei, și de acolo să te ducă sania până jos, la Pietrele lui Solomon. Este o experiență foarte intensă, pe tot parcusul fostului drum ce făcea legătura auto dintre cartierul Șchei și Poiana Mică. Mai avem varianta oficială din Poiana Brașov, pârtia de săniuș de lângă Pârtia ”Bradul”.

Pentru plimbări mai lungi și mai complexe, ai de ales mai multe trasee. Dacă vrei o hartă oficială, îți recomandăm aplicația mobilă Zenithmaps, unei găsești traseele montane din Brașov, Poiana Brașov și Postăvarul. Precum și numărul Salvamont, pentru informații utile: +40-725. 826.668

Să trecem la domeniul schiabil din Poiana Brașov. Poiana Brașov este cea mai renumită stațiune pentru sporturile de iarnă din România și totodată un important centru turistic internațional. Stațiunea se află la poalele Postăvarului la o altitudine de 1030 m, iar cel mai înalt vârf de munte se află la altitudinea de 1799 m – Vârful Postăvarul. Poiana Brașov deține cea mai densă și mai modernă dotare turistică montană din țara. Domeniul schiabil depășește 24 km, fiind cel mai extins din țară. Dispune de 10 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate. Este locul ideal pentru a vă urca prima oară pe schiuri, întrucât există două pârtii pentru începători situate la joasă altitudine (Stadion – numită și baby slope pentru că este special amenajată pentru copii și Bradul – o pârtie ideală pentru începători cu pante progresive care permite ca procesul de predare să se desfășoare în condiții optime). Poiana Brașov este printre puținele locuri din țară unde copii pot învăța să schieze pe pârtii dedicate, separat de adulți. Sursa info: https://taberesicircuite.ro/domeniul-schiabil-poiana-brasov/

În sezonul 2019-2020, toate cele opt instalații pe cablu, două telecabine, o telegondolă, două telescaune și trei teleschiuri sunt revizuite și funcționale, iar în cazul competițiilor este funcțional și teleschiul Ruia. Informații despre tarife, harta domeniului și alte informații în timp real despre starea pârtiilor găsești aici: http://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/

Dacă vrei să te perfecționezi, avem două recomandări de școli de schi și snowboard, parteneri de încredere cu oferte special pentru clienții Residence Central Annapolis: Royal Compass Ski Academy și OutdoorFUN.

No, acum ești gata, pregătit de distracție outdoor. Pe seară, după ce-ți tragi sufletul, hai la oraș.

 

Film, Vineri 24 ianuarie 2020: La Gomera, de la 19:00, Cinemateca Patria. Film din selecția oficială Cannes 2019, Regia: Corneliu Porumboiu, Cu: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Genul: thriller, dramă, Durata: 93 min. Bilet: 10 lei.

Concert, Vineri 24 ianuarie 2020: Taraf de Caliu, de la 21:00, Vissual.  Bilete: 50 lei, disponibile online aici.

Teatru, Luni 27 ianuarie 2020: Îmblânzirea Scorpiei, de la 19:00, Centrul Cultural Reduta. Bilete: 25 lei, disponibilie aici.

Teatru, Vineri 31 ianuarie 2020 : Portugalia, de la 19:00, Teatrul dramatic, ”Sică Alexandrescu”. Bilete: 32,90 lei, disponibile aici.

Concert, Vineri 31 ianuarie 2020: Malone Sibun Band | Transilvania Blues Nights, de la 21:00, Rockstadt. Bilete: 70 lei, disponibile aici.

Party, Vineri 31 ianuarie 2020: Fu(n)king With The 90s, de la 21:00, Visssual. Intrare: 15 lei.