Cadouri de Craciun

Luna cadourilor a început oficial! Avem brad, avem beculețe, avem târg de Crăciun în Piața Sfatului. Avem și oaspeți. Toți suntem pregătiți să ne bucurăm de tot ceea ce oferă aceste ultime zile ale anului. Planurile de petreceri, organizarea detaliilor legate de cumpărături și, mai ales, alegerea cadourilor potrivite. Ne-am gândit să-ți oferim un mic ghid de găsit cadouri sub Tâmpa: ce magazine ne plac, ce târguri avem și poate ceva alternative la clasicele cadouri. Să începem!

Te luăm la o plimbare ”pe centru”, cum se zice pe la noi, pe Republicii, strada pietonală din centru vechi, plină de magazine și restaurante.  Un concept store cu totul deosebit, unde găsești lucruri cu adevărat speciale, este Pebs. Magazinul a luat naștere din dragostea pentru natură și dorința de a participa la conservarea ei, bijuteriile de aici contribuind la conștientizarea și punerea în valoare a florei României. Conceptul are la bază identificarea plantelor și conservarea acestora în rășină, ca într-un chihlimbar, pe bijuterii de argint și alamă, lucrate de Adela Cremene. Aici ai o gamă largă de produse de design, lucrate de artiști locali și mici producători: bijuterii de argint, textile, porțelan, cosmetice 100% naturale, cianotipii, produse de piele, ilustrații botanice și bineînțeles, Colecția Ierbar. Plus ediția limitată de aur 14K - design Adela Cremene. În fiecare zi, între orele 9.30 – 20.00, te așteaptă Pebs Concept, pe strada Republicii, nr. 39, Brașov.

În Piața Sfatului ai ”Târgul de Crăciun 2019”, cu 35 de căsuțe unde poți găsi produse de la comercianți din județul Brașov și Republica Moldova: ciocolată, dulcețuri, turtă dulce, fructe uscate, conserve de toamnă, brânzeturi și produse tradiționale din carne de la producători din Vama Buzăului și Feldioara, pălincă și țuică, vin, dar și castane coapte. Artizanii locali au de vânzare globuri din sticlă și pâslă, dar și alte decorațiuni de sezon sau produse hand-made. Program: 1-31 decembrie 2019, zilnic, de la 11.00 la 22.00.

Dacă vrei să stai de povești cu brașovenii și să ieși de pe ”turistodromul” clasic, avem și ceva evenimente mai ascunse, prin orașul vechi. Pe 14 decembrie îți dăm parola la un ”Târg Mic de Crăciun, cu inimi mari condimentat cu ceai și bunătăți”. Mergi la casa din Piața Sfatului nr. 21-22 (se intră în curte și pe partea stângă). Avem produse handmade unicat, tricouri pictate, bijuterii, accesorii, felicitări, agende pictate, cele mai drăguțe decorațiuni pentru masa de Crăciun, coronițe, lumânări. Bonus: poți degusta și cumpăra dulciuri de casă, cu ingrediente 100% proaspete și de cea mai bună calitate. 

Dacă ai obosit de atâta plimbat, lenevește puțin, stai în cameră și…cumpără direct de pe net. Avem un producător de cadouri handmade din Brașov care o să-ți placă. Romanian Fairy Tales ® by Nicoleta Toma a început să prindă contur din nevoia ei de a se perfecționa și în alte meșteșuguri pe lângă cel al cusutului. Fascinată fiind de modul în care simbolurile universale au fost preluate în ornamentica noastră populară, au fost adaptate diferit de la o zonă la alta, îmbogățite cu diverse influențe și îmbinate atât de frumos în purul nostru stil românesc, ea poate readuce aceste simboluri în viețile noastre de zi cu zi sub diverse forme. Pe site poți găsi semne de carte, haine și încălțăminte, coșuri, traiste și elemente de decor.

Ai mai jos alte variante de cadouri și experiențe (cărți, concerte sau șuete):

6 decembrie, 22:00 -  Party: Telekom Electronic Beats clubnight | Visssual: Vineri este petrecere în spiritul #Banda4 cu DJ-s pe care îi apreciem enorm și pe care trebuie să îi vezi la treabă la Visssual. Lake People,  https://www.residentadvisor.net/dj/lakepeople , https://soundcloud.com/lakepeople & Jijian, https://www.residentadvisor.net/dj/alexandrujijian, https://soundcloud.com/jadromania, & Benedek Bela, https://soundcloud.com/benedek-bela , Groovinhood, https://soundcloud.com/groovinhood,

https://www.facebook.com/events/428568334752548/

 

10 decembrie, 17:30 - Lansare de carte: Iulia Șchiopu - „Sacoșa cu stele”. Librăria Șt. O. Iosif. Invitată: Petronela Rotar. Moderator: Augusta Oniță.

https://www.facebook.com/events/1037879396604370/

 

11 decembrie, 11:00 - CenaKLUb Tiuk (nr. 135) , Bistro St. John Braşov. Lansarea volumului „Baricadele IV” de Andrei Crăciun (Editura Gri). Invitaţi: Andrei Crăciun, Adriana Zamfirescu, Viorel Ilişoi, Mihail Vakulovski.

https://www.facebook.com/events/514663552460119/

 

28 decembrie, 22:00 – Party: Musiknacht #17: Kruhnen Musik Halle> Mihai Pol, Prichindel, Dragutesku, Visuals: Senpai stuff, Soundsystem: Funktion One, ??????? First release: 30 lei (limited)https://bit.ly/2ORkhr1

“If happiness is the goal – and it should be, then adventures should be top priority.” – Richard Branson,

https://www.facebook.com/events/728618647627749/