Carturesti, Brasov

Zilele sunt încă călduroase. Zăpada nu se arată prin oraș. Poate puțin pe vârf de munte. Dar știm cu toții că nu este prea departe vremea cănilor calde de ceai sau cacao cu lapte, și a unui film bun, văzut de sub plapumă, după ce se lasă seara. Asta clar după ce îți faci plimbarea prin minunatul nostru oraș. În povestea de azi, vrem să te încurajăm să mergi pe stilul clasic și să ieși la citit în oraș.

Avem cafenele și restaurante care sunt decorate cu multe cărți, care îți aduc nota în cărți sau care pur și simplu pot deveni locuri de citit minunate. O să-ți spunem doar câteva, care ne plac, dar întâi te ducem și la două, trei librării, unde poți să găsești pe lângă titluri noi și evenimente culturale, concerte, cenacluri literare și lansări de carte.

Cărturești Brașov, care se află la 3 minute de Residence Central Annapolis este un concept specific de bookstore, ceainărie, suveniruri și accesorii de calitate, precum și un loc de citit, lumină naturală plus peisaj compus din pădure, munte și Piața Sfatului. Trebuie să admiri orașul seara de la aceste fereste. Ai posibilitatea să bei un ceai și să răsfoiești albume sau enciclopedii, sau să citești câteva pagini care să te convingă să cumperi o carte nouă. Evenimentele de luna aceasta se axează în special pe psihologie: următorul este pe joi, 21 noimebrie, de la 18: seminar și lansare de carte, ”Părintele, Copilul și Grădinița”. Mira Loghin este fondatorul și vizionarul Lumea lui MOMO, primul Centrul de Educație Alternativă, deschis in Bucuresti in anul 2011 și care din 2013 își dezvoltă conceptul educațional cu ajutorul Comunicării Non-violente.

Peste drum, chiar în Piața Sfatului, te invităm la Humanitas. Pe lângă o vastă ofertă editorială, lansările de carte se desfășoară aici săptămânal. Marți, 19 noiembrie, de la 18:00, CenaKLUb Tiuk (nr. 132) te invită la lansarea romanului „Whoreshop”, de Jean-Lorin Sterian (Editura Hyperliteratura, 2019), eveniment ce are loc în cadrul Bienalei Albastre. Invitați: Jean-Lorin Sterian, Anca Zaharia, Mihail Vakulovski.  Sâmbătă, 30 niiembrie 2019, de la 18:00, CenaKLUb Tiuk (nr. 133) te invită la lansarea romanelor „Arșița” de Cosmin Perța și „Destrămare” de Sorin Delaskela (Paralela 45). Invitați: Cosmin Perța, Sorin Delaskela, Cătălin Stanciu, Adrian Lăcătuș. Moderator: Mihail Vakulovski.

Librăria ”St. O. Iosif”, de pe strada Mureșenilor, este una dintre cele mai vechi din Brașov. Evenimentele culturale se țin lanț aici. Joi, 21 noiembrie 2019, ai lansare de carte: „Jocul vânzării” - Călin Iepure, Răzvan Curcubătă, Bogdan Vaida. Vineri, 22 noiembrie 2019, lansare de Carte - Testament 400 de ani de poezie, organizată Academiei Australiano-Române. Nicu Alifantis și Daniel Reynaud ne vor delecta cu recitaluri muzicale (în românește și engleză) pe versuri din volum, iar actrița Daniela Nane cu un recital poetic. Vineri, 29 noiembrie, este și club de lectură la librărie. O lansare importantă a lunii, va fi sâmbătă, 30  noiembrie: Nesupusele Vol.2 Cine sunt „Nesupusele“? Cele cinci scriitoare De Basm ne aduc o sută de povești care merită să fie spuse copiilor. Despre modele feminine, despre valori, despre alegeri de viață, despre întrebări. Cum să rămâi într-un mediu care îți livrează impecabile uniforme? Cum să creezi armonii când partitura lumii pare să-și fi scuturat toate notele? Cum să trăiești cu demnitate când nu mai ai nimic? Cum să aduci poveste și lumină când ți se iau toate cuvintele? Cum să-ți spui adevărul când nimeni nu e pregătit să asculte? Și mai ales – cum să-l asculți? O sută de povești despre femei remarcabile din România. De fapt, tot atâtea rostiri răspicate: „Da, se poate“, „Da, acum și aici“, „Da, eu“.Pentru că împlinirea nu se măsoară în cifre, ci în cuvinte de poveste: cât de mult crezi, cât de mult speri, cât de mult faci, cât de mult ai grijă, cât de mult iubești.

Tipografia este un loc special pentru cultura brașoveană: cafenea, loc de concerte, lansări de carte sau expoziții de tot felul. Plus hub multidisciplinar și workspace. Aici te chemăm tot la citit. Marți, 26 noiembrie 2019, ora 18:00, la Tipografia (Brașov), va avea loc lansarea volumului În spatele geamurilor sunt oameni, de Elise Wilk, Editura Tracus Arte. Invitați alături de autoare: Adrian Lacatus, Marius Cisar și Mihaela Alexandru.

 

Evenimente Cărturești: https://www.facebook.com/events/268689840736497/

Evenimente Humanitas: https://www.facebook.com/events/1461386784002730/ și https://www.facebook.com/events/418557348785334/

Evenimente Sf.O.Iosif: https://www.facebook.com/events/919990478401523/

https://www.facebook.com/events/739745899862504/

https://www.facebook.com/events/820534061739352/

 

Evenimente Tipografia: https://www.facebook.com/events/598742597555035/