Blog si noutati
Muzeul Casa Muresenilor

Zilele curg altfel toamna. Diminețile sunt mai răcoroase și patul te ține mai mult la el. Soarele s-a ma lenevit și te trezește mai târziu. Iar culorile toamnei pun de un spectacol mereu unic, deși îl vezi în fiecare an. Sunt zile mai călduroase, dar ai mereu umbrela la îndemână. Mai ales la Brașov. De aceea, te ducem azi prin muzeele din oraș. Poveștile se spun cel mai bine în clădirile vechi, încărcate de istorie, spune de către cunoscători.

Poarta Ecaterinei

Brașovul este un oraș plin de farmec. Ne place să credem că fiecare oaspete care ne vizitează este convins de asta încă din prima zi. De aceea, vrem să îți recomandăm pentru luna iulie o plimbare de o zi, prin orașul vechi, la pas molcom, așa cum ne place și nouă. Avem câteva repere istorice și gastronomice de care poți să ți cont, dar nu uita că cel mai fain într-un oraș nou, este să rătăcești fără grabă, pe toate străduțele, să te bucuri de ce descoperi și să fi deschis la orice vrea Brașovul să-ți arate.

Pietrele lui Solomon

La sfârșit de sezon poate simțim mai mult decât oricând nevoia de liniște și pace. Brașovul poate să ofere multe surprize colorate și dinamice, zumzete și zâmbete, dar în același timp are locuri pline de farmec și aer curat, potivite pentru relaxare activă. Frunzele încep acum să picteze tablouri, ca niște lecții profunde despre mersul natural al vieții, păsările își continuă triplurile vesele până spre seară, iar muntele te așteaptă, plin de magica lui liniște vindecătoare. Încălziți tandru de soarele de toamnă, te ducem astăzi la pădure, într-o plimbare ușoară pe la Pietrele lui Solomon, în capătul vechiului cartier Șchei.

Centrul vechi al Brașovului văzut de pe Tâmpa

E un lucru special să te trezești în centrul vechi al Brașovului, atunci când ai ales cazarea chiar lângă Biserica Neagră. Diminețile lângă munte au ceva anume: mirosul de primăvară intră subtil prin fereastra deschisă și parcă sub piele, zumzetul orașului care se trezește și el încetișor se aude crescând, razele timide de soare care trec prin perdele te îmbie la o altă zi. Pe toate le simți ca un îndemn să treci peste starea asta minunată de leneveală de sub cearceaf și să vrei mai mult.

Biserica Sf. Nicolae

Vara este o perioadă plină de turiști. Iar luna august, mai mult ca oricând ai vrea să vezi chiar și pentru o jumătate de zi, străzi goale, locuri liniștite, mai puțină aglomerație. Avem o sugestie care îți poate oferi toate acestea. Și ceva în plus: farmec, autenticitate și bunădispoziție. Te invităm cu drag, la o plimbare în Schei.

Subcategorii