Istoria Cladirii in care se afla .

In anul 1907, renumitul librar TEUSCH construia in interiorul zidurilor de aparare ale Brasovului (Kronstadt,Brasso) pe strada Targul Cailor (actuala George Baritiu) intr-un autentic stil Art Nouveau ( Jugenstill, Sezession) vila in care astazi se afla .

Dl. TEUSCH, ajutat de fiicele sale-ambele invatatoare in comunitatea Brasovului, dar si de cel mai mare arhitect al vremii , a contribuit la construirea si decorarea acestui imobil in cele mai mici detalii, constructia durand pana in anul 1909, cand a fost inaugurata.

Imobilul a ramas de-a lungul timpului neschimbat, chiar daca a trecut prin diferite momente istorice: primul razboi mondial, al doilea, perioada comunismului.

Astazi , cladirea pastreaza elementele de arhitectură ale perioadei ART NOUVEAU si de asemenea elementele decorative initiale precum: parchetul fabricat manual din lemn de stejar, sobele făcute manual de cei mai mari producatori de sobe ai vremii -fraţii Schmidt, care si-au inscriptionat sigla pe fiecare soba ( bruder Schmidt/ testverek Schmidt), mozaicul din bai şi de pe culoarele imobilului, uşile fabricate din brad, candelabrele sau lampile folosite de familia Teusch, obiectele de mobilier sau de decorare interioara care au apartinut acestei familii renumite dn Brasov.

Pe fatada cladirii se pot observa autenticele elemente Art Nouveau precum decoratiunile in forma de scoica, lotus, grilajele prezentand pasari si de asemenea cele 4 busturi ale membrilor familiei Teusch, care confirma autenticitatea si unicitatea acestui imobil.